fbpx

Svetovanje

Pri svetovanju glede izdelave pohištva je pomembno upoštevati želje stranke, funkcionalnost izdelka, estetske zahteve ter proračun. Potrebno je tudi upoštevati material, iz katerega se bo pohištvo izdelalo, in način izdelave, da bo izdelek trajen in funkcionalen. Prav tako je priporočljivo upoštevati prostorske omejitve in možnosti postavitve pohištva v prostoru.

Načrtovanje

Pri načrtovanju pohištva za posamezno stranko je pomembno upoštevati številne dejavnike, ki vplivajo na končni izdelek. Stranka ima lahko različne želje in potrebe glede funkcionalnosti, estetike in materialov, zato je ključno, da skrbno prisluhnemo in upoštevamo njihove zahteve.

Na začetku se pogovorimo o tem, kje bo pohištvo postavljeno in kakšne so prostorske omejitve. Če stranka želi npr. izdelati garderobno omaro, moramo upoštevati dimenzije prostora, v katerem bo postavljena. Prav tako moramo razmisliti o tem, kako bomo omaro postavili v prostor, da bo funkcionalna in estetsko privlačna. To vključuje tudi upoštevanje barvne sheme in stilov, ki jih ima stranka rada.

Naslednji korak je izbira materialov. Različni materiali imajo različne prednosti in slabosti, zato je pomembno, da stranko seznanimo z možnostmi in ji svetujemo, kateri materiali so najbolj primerni za njihov namen. Na primer, če gre za kuhinjske elemente, je pomembno izbrati trpežen material, ki bo zdržal pogosto uporabo in vlažnost. Pri izdelavi kopalniškega pohištva pa je pomembno izbrati material, ki je odporen na vodo in vlago.

Ko smo se odločili za material, lahko pričnemo z izrisom načrta. Uporabljamo različne programe, ki nam omogočajo izdelavo natančnih in realističnih 3D modelov pohištva. V tem koraku se še enkrat pogovorimo s stranko in preverimo, ali je načrt v skladu z njihovimi željami in pričakovanji. Po potrebi vnesemo spremembe v načrt, dokler ni popolnoma po meri stranke.

Izvedba

Ko je načrt izdelan in odobren, se lahko prične z izdelavo. Za izdelavo pohištva uporabljamo vrhunske stroje in kakovostne materiale, ki zagotavljajo trajnost in estetsko dovršenost izdelka. Pri izdelavi se držimo načrtov in upoštevamo vse zahteve stranke.

Na koncu preverimo, ali je izdelek kakovosten in uporaben. Pred dostavo izdelka na dom stranke opravimo temeljito kontrolo, da zagotovimo, da je vse narejeno pravilno in v skladu z željami stranke. Naš cilj je zagotoviti, da je stranka popolnoma zadovoljna z izdelkom.

načrtovanje

Vi vprašate – mi odgovorimo!